De Golden Oldies

Punky

Hallo, ik ben Punky, ik ben een shetlandpony en 18 jaar oud. Ik ben in Hof Van Mulders terecht gekomen omdat mijn vorige eigenaars mij verwaarloosde en niet meer wilden. Ik ben al 15 jaar op deze leuke plek. Ik ben zeer schattig, maar een echte deugniet, ik durf wel eens te bijten. Ik heb ook gevoelige darmen, dus ik heb speciale voeding nodig, van die lekkere slobber.

Lotte

Dag vriendjes en vriendinnetjes, ik ben Lotte. Op mijn equipas ben ik 31 jaar oud, maar in werkelijkheid ben ik wellicht nog een stuk ouder. Ik ben jarenlang de vaste kopvrouw geweest van de beginnerslessen van Hof Van Mulders. Ik was iedereens lieveling, nu geniet ik al 2 jaar van mijn welverdiend pensioen.


Bianca

Dag iedereen, Bianca is mijn naam. 29 jaar oud. Vorig jaar voelde ik mij helemaal niet lekker, ik had iets aan mijn tanden en sinussen, maar door de goede zorgen van Hof Van Mulders en de tandarts, ben ik terug helemaal beter geworden. Al voel ik me wel een oud vrouwtje, met de ziekte van Cushing in mijn lichaam en soms pijnlijke voetjes, gelukkig word ik hier zo super goed verzorgd met heel wat lekkers en liefde.

Judy 

Dag lieve vrienden, ik ben Judy, maar mijn echte naam is Jubilation. Ik ben 33 jaar oud. Ik voel mij super lekker door de vele goede zorgen en super lekkere slobber die ik van mijn baasjes krijg. Ik voel mij nog steeds 10. Ik geniet al 2 jaar van mijn welverdiend pensioen, omdat ik er wel de leeftijd voor gekregen had.

Hansje

Dag lieve vrienden allemaal, ik ben Hansje, 27 jaar oud en eigenlijk heet ik Hans. Ik ben altijd een super lieve manegepony geweest, nu ben ik met pension, heel af en toe maak ik nog eens een klein ritje met een klein ruitertje. Voor de rest geniet ik ten volle van mijn pensioen en mijn slobbertjes. Ik heb ook de ziekte van Cushing, daar krijg ik elke dag medicatie voor. 

Balou 

Hallo allemaal, ik ben Balou, de schattigste van allemaal. Intussen ook al 25 jaar oud. Ik ben nog een super fitte welshpony, maar door mijn leeftijd en mijn vele jaren dienst, mocht ik 2 jaar geleden op pensioen. Ik werd ook wel wat magertjes door lesjes te moeten rijden, maar door nu van mijn pensioen te mogen genieten, ben ik terug mooi rond.  

San Siro

Hallo in ben San Siro, de allerknapste Golden Oldie. Ik ben het voormalig wedstrijdpaard van Emily, samen werden we Provinciaal kampioen in ZZ dressuur in 2018. Daarna deed ik nog enkele jaren rustig aan met privé lesklantjes, intussen geniet ik ook al meer dan een jaar van mijn pensioen en ben ik ook al 25 jaar oud. Helaas heb ik ook de Cushing ziekte, maar door de pilletjes voel ik mij helemaal top. 

Cayenne

Hier heb je mij dan, Cayenne, 29 jaar oud, ook ik krijg medicatie voor de Cushing ziekte die ik heb. Ik geniet al 2 jaar van mijn pensioen op de weide met groot schuilhok samen met San Siro. Samen delen wij vele lekkere slobber en zijn wij heel gelukkig op pensioen. Ik was jarenlang een manegepaard. 

Endro

Hallo, ik ben Endro en 20 jaar oud. Ik was vroeger een echt sportpaard, ik deed jarenlang aan eventing. Helaas kreeg ik op best jonge leeftijd artrose, ik heb nog even gewerkt als manegepaard, maar zelfs dat was te zwaar voor mijn benen. Daarom mocht ik met pensioen, daar geniet ik nu al jaren van en door de rust heb ik helemaal geen last meer van mijn benen.

Fendra

Hallo, ik ben Fendra, 19 jaar oud en mama van Oase(helaas overleden), Sloeber, Tigo en Ulla. Helaas ben ik gedwongen met pensioen door aanslepende peesblessure aan mijn beide achterbenen, hierdoor kan ik niet meer rijden en kan ik ook geen veulentjes meer dragen. Ik mis eventing doen met mijn baasje Bart heel hard, maar mijn beentjes laten het niet meer toe.

Bowie 

Bowie is mijn naam, klinkt wat mannelijk, maar ik ben een merrie. Ik was steeds het lievelingspaard van de beginnende volwassen ruiters en van de mindervalide ruiters. Intussen ben ik 28 jaar oud en met pensioen. Mijn pensioen beleef ik met veel aandacht van mijn verzorgers en op de weide. Ik moet wel vaak verzorgd worden, want ik durf wel eens hier en daar wat haar weg te krabben en wondjes te maken. 

Noa

Liefste Noa, dat ben ik, 22 jaar oud. Ik ben al van mijn 3 jaar bij Hof Van Mulders, eerst was ik een manegepony, toen werd ik Emily's lieveling en werd ik een echte sportpony, daarna mocht ik terug manegepony worden. Dit tot ik wat last kreeg van pijnlijke voetjes, daarom mocht ik best vroeg met pensioen, waar ik nu al jarenlang van aan het genieten ben.

Bijou 

Hallo, ik ben Bijou, de Garfield van de bende. Ja hoor, ik voel mij super goed in mijn vel en ik ben intussen 26 jaar oud. Door mijn 21 jaar dienst, mocht ik 2 jaar geleden met pensioen. Mijn pensioentijd verslijt ik samen met Noa op de weide, ook staan we graag samen in ons schuilhok. Orly 

Dit is Orly, Orly is net geen 33 jaar oud geworden. Hij overleed op 26 maart 2024. Toch stel ik Orly hier nog voor, omdat hij er nog bij was tijdens de oprichting van de vzw. Orly van het Hof Van Mulders, was het allereerste veulentje geboren bij Bart & Anja in 1991. Hij mocht al die tijd genieten van de allerbeste zorgen van zijn lievelings verzorgster Anja. Onlangs stierf ook zijn vrouwtje Toraica, die zo super oud was geworden. Dit heeft hem wat gekraakt en we denken dat hij daardoor is gaan treuren. Wij hebben hem tot de laatste moment liefde gegeven en hij is op onze schoot gestorven en als een kaarsje uitgedoofd.