Werking algemeen:

Wij bieden vooral groepslessen aan. Privélessen zijn enkel mogelijk voor mensen met een eigen paard. De groepslessen gaan door op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Als je nog nooit bij ons geweest bent en je wil graag bij ons komen rijden, ben je het best eerst eens langs te komen. Dan kan je alle info krijgen over de lessen, de kledij, verzekeringen enz. Je kan beginnen met paardrijden wanneer je maar wil op het jaar. Niet zoals vele hobby’s alleen in september. Voor kinderen kan je bij ons terecht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. Bij de beginnelingen en de galoples rijden volwassenen en kinderen samen. Vanaf de half-gevorderde les worden volwassenen en kinderen min of meer opgesplitst.

De verschillende groepen (niveaus):

  1. De eerste groep, is een groep voor mensen die nog nooit of bijna nooit gereden hebben. Ook voor mensen die langzaam terug willen herbeginnen met paardrijden. Dit is een les van 30 minuten. In deze les wordt alles aangeleerd vanaf het begin. Je blijft in deze groep tot je het ritme van de draf goed onder de knie hebt (goed kunnen lichtrijden), degelijk kan sturen en je al enkele hoefslagfiguren begrijpt.

  2. De tweede groep, volgt na de eerste groep en duurt ook 30 minuten. Hier blijven we nog steeds in stap en draf. Je leert in deze groep nog meer hoefslagfiguren en er wordt nog meer gewerkt op doorzitten. Je kan deze groep verlaten als je doorzit goed is en je voldoende controle over je paard/ pony kan houden.

  3. De derde groep is de galop-les, ook 30 minuten. In deze les leer je hoe je moet galopperen. Dit wordt opnieuw stap voor stap uitgelegd. Deze groep kan je verlaten wanneer je goed kan galopperen.

  4. De vierde groep is de half-gevorderde-les en gevorderde les. Vanaf deze groep duurt de les 1 uur. Hier leer je oefeningen bij zoals wijken, gebroken lijn in galop en nog veel meer. Als vorige oefeningen goed lukken wordt er ook overgegaan naar oefeningen als schouderbinnenwaarts, travers, contra-galop, enz...

Springlessen?

Uiteraard bieden wij ook springlessen aan. Deze op dinsdag en woensdag. Er zijn hier ook verschillende niveaus in. Op dinsdag rijden de mensen die nog moeten leren springen. Deze lessen starten elk jaar opnieuw in september, om zo met een groep op te bouwen. Op woensdag rijden de half-gevorderde springles en de gevorderde springles.

Wanneer welke groep?

 

Di

Woe

Do

Vr

Za

Groep 1
(beg. 1)

18.00 u

14.00 u

18.00 u

/

14.00 u

Groep 2
(beg. 2)

/

14.30 u
15.30 u

18.30 u

18.30 u

13.00 u
14.30 u

Groep 3 (galop-les)

/

15.00 u

19.00 u

18.00 u

13.30 u
17.00 u

Groep 4

(half-gevorderden)

/

16.00 u

19.30 u

19.00 u

15.00 u
16.00 u

Springles beginneling

18.30 u
19.15 u

/

/

/

/

Springles half gevorderd

/

18.00 u

/

/

/

Springles gevorderd

/

19.00 u

/

/

/

 

Begeleiding bij op- en afzadelen:

In onze manege wordt niet enkel aandacht besteed aan het rijden zelf. Ook goed leren op- en afzadelen, poetsen, verzorgen, benaderen,... van het paard is belangrijk. Wij vragen steeds om een half uur voordat je les begint, aanwezig te zijn in de manege. Bij de eerste lessen wordt alles stap voor stap uitgelegd. Hoe moet je de verschillende borstels gebruiken? Hoe ga je langs de andere kant van je paard? Hoe benader je een paard? Waar ligt het materiaal? Hoe moet je opzadelen? Op wat moet je letten tijdens het opzadelen? Hoe zet je je beugels op de juiste maat? Hoe moet ik mijn paard leiden? ... Er is telkens iemand aanwezig bij het op- en afzadelen om te helpen waar nodig. Elke keer je komt paardrijden, kan je opnieuw alles proberen doen. Wat al lukt, lukt. Wat nog niet lukt, zal opnieuw uitgelegd worden. Zo totdat je volledig zelfstandig je paard kan klaarmaken voor de les. Ook bij afzadelen wordt uitleg gegeven en hulp geboden. Er wordt getoond hoe je netjes het materiaal terug kan opbergen, hoe je je bit schoonmaakt en hoe je je paard veilig terug op stal zet. 

315812 2152248777152 227963 n